ТВ Спектра

Од Википедија — слободната енциклопедија

Телевизија Спектра започнала да емитува програма на 30 декември 1994 година како приватно претприатије за информативна дејност[1].

На конкурсот за доделување на концесии од страна на Советот за радиодифузија во август 1998 година станала концесионер со доделена концесија за седум години, и се пререгистрирала како трговско друштво за радиодуфузна дејност со што го легализирала своето работење во медиумскиот простор во Македонија.

Со новиот Закон за радиодифузна дејност се доделуваат лиценци така што „ТДРД СПЕКТРА Лабуништа“ на конкурсот објавен од страна Советот за радиодифузија на кој конкурирале повеќе правни и физички лица успеала да ја добие единствената лиценца за Струга.

Телевизијата ја добила лиценцата на 25 јуни 2008 година, за период од 9 години.

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]