Категорија:Неопходни лекови според Светската здравствена организација

Од Википедија — слободната енциклопедија

Како неопходни лекарства Светската здравствена организација ги смета „лековите кои ги задоволуваат основните потреби на најголемиот дел од популаијата. Според тоа тие треба да бидат достапни во секое време во доволни количества и да имаат пристапни цени.“

Страници во категоријата „Неопходни лекови според Светската здравствена организација“

Прикажани се 103 од вкупно 103 страници во категоријата.