Голема Враца

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Голема Враца
Голема Враца (Шар Планина).jpg
Врвот Голема Враца
Висина 2.582 метри.
Местоположба Македонија Македонија
ВенецШар Планина
Прво освојувањенепознато

Голема Враца е планинскиот врв на Шар Планина, во северо-западниот дел на Република Македонија. Тој е составен дел на Шар Планина и неговата височина е 2.582 метри. Се наоѓа на јужниот дел на нејзиното главно било, односно срт по кој се протега македонско-косовската граница.

Галерија[edit | edit source]