Баба Асаница

Од Википедија — слободната енциклопедија
Баба Асаница
Висина
Место Македонија Македонија
ВенецШар Планина
Прво освојувањенепознато

Баба Асаница е планинскиот врв на Шар Планина, во северозападниот дел на Република Македонија. Тој е составен дел на Шар Планина.