Царево Гумно

Од Википедија — слободната енциклопедија
Царево Гумно
Висина &100000000000023190000002.319 м
Место Македонија Македонија
ВенецШар Планина
Прво освојувањенепознато

Царево Гумно е седло на Шар Планина, во северозападниот дел на Република Македонија. Тој е составен дел на Шар Планина и неговата височина е 2.319 метри.