Прејди на содржината

Поројска Река

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поројска Река
Местоположба
Физички особености
Особености на сливот

Поројска Река — се наоѓа североисточно од Тетово, поминува низ селото Порој и се раводнува низ полето[1].

  1. Илија Петрушевски - Благоја Маркоски, Реките во Република Македонија, стр. 57.