Црн Врв (Шар Планина)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Црн Врв
Црн Врв на Шар Планина.JPG
Поглед на Црн Врв од сртот кај Бистрица (Елема) и Пескови
Висина &100000000000025850000002.585 м
Место Македонија Македонија
ВенецШар Планина
Прво освојувањенепознато

Црн Врвпланински врв на Шар Планина, во северозападниот дел на Република Македонија. Тој е составен дел на Шар Планина и неговата височина е 2.585 метри.