Скакало

Од Википедија — слободната енциклопедија
Скакало

Врвот Скакло и Скакаличкото Езеро
Висина &100000000000024940000002.494 м
Место Македонија Македонија
ВенецШар Планина
Прво освојувањенепознато

Скакало е планинскиот врв на Шар Планина, во северозападниот дел на Република Македонија. Тој е составен дел на Шар Планина и неговата височина е 2.494 метри. Во неговото подножје се наоѓа ледничкото (ледничко) Скакаличко Езеро.