Наука

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Под наука се подразбираат процесот на проценување на емпириското знаење (научниот метод) и организираното тело на знаење добиено од овој процес.

Науките можат да се класифицираат како: