Семиотика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Графикон семиотика на друштвено вмрежување

Семиотика е наука за толкување на знаците и нивните системи.

Главни гранки на семиотиката најчесто се сметаат:

Постои голема врска помеѓу семиотиката и комуникациите, односно комуникациските студии.

Познати семиотичари[уреди | уреди извор]