Аритметика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Собирање е пример за аритметичка операција

Аритметиката e наука на зголемување и намалување на бројни вредности со директна операција на два или повеќе броеви.