UTC−05:00

Од Википедија — слободната енциклопедија
UTC−05: сино (јануари), портокалово (јули), жолто (цела година), светлосино - морски површини

UTC−05 е ознака за временското отстапување од UTC во износ од −05 часа.

Се користи во источниот часовен појас како стандардно време и во централниот часовен појас како летно време (DST).[1]

Во Средна Америка овој појас се смета за западнокарипски часовен појас.

Стандардно време низ целата година[уреди | уреди извор]

Источно стандардно време[уреди | уреди извор]

Кариби[уреди | уреди извор]

Средна и Јужна Америка[уреди | уреди извор]

Стандардно време во зима на северната полутопка[уреди | уреди извор]

Кариби[уреди | уреди извор]

Источно стандардно време[уреди | уреди извор]

Летно време на северната полутопка[уреди | уреди извор]

Централно летно време[уреди | уреди извор]

Летно време на јужната полутопка[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]