UTC−08:30

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Карта на светот на која се обележани временските зони

UTC−08:30 — ознака за временско отстапување од UTC во износ од −8 часа и 30 минути.

Историја[edit | edit source]

Ова временско отстапување било користено на Питкернските Острови до 26 април 1998, а потоа временската зона била променета во UTC−08:00.[1]

Поврзано[edit | edit source]

Наводи[edit | edit source]

  1. „Clock changes in Adamstown“. конс. February 25, 2010.