UTC−09:00

Од Википедија — слободната енциклопедија
UTC−09: сино (декември), портокалово (јуни), жолто (цела година), светлосино — морски површини

UTC−09:00часовно отстапување 9 часа зад координираното универзално време (UTC). Ова време се користи во:

Како стандардно време (зима на северната полутопка)[уреди | уреди извор]

Главни населени места: Енкориџ

Северна Америка[уреди | уреди извор]

Како летно време (лето на северната полутопка)[уреди | уреди извор]

Главни населени места: Адак

Северна Америка[уреди | уреди извор]

Како стандардно време (цела година)[уреди | уреди извор]

Океанија[уреди | уреди извор]