UTC−08:00

Од Википедија — слободната енциклопедија
UTC−08: сино (јануари), портокалово (јули), жолто (цела година), светлосина — морски површини
Часовни појаси во Мексико
Зиме Лете (DST) Мексико С. Америка
UTC−05:00 југоисточен појас источно време
UTC−06:00 UTC−05:00 централен појас централно време
UTC−07:00 UTC−06:00 тихоокеански појас планинско време
UTC−07:00 тихоокеански појас планинско време
UTC−08:00 UTC−07:00 северозападен појас тихоокеанско време

UTC−08:00часовен појас кој отстапува −8 часа од UTC. Се користи на следниве места:

Како стандардно време (зима на северната полутопка)[уреди | уреди извор]

Северна Америка[уреди | уреди извор]

Како летно време (лето на северната полутопка)[уреди | уреди извор]

Северна Америка[уреди | уреди извор]

  • САД — алјаски часовен појас

Како стандардно време (цела година)[уреди | уреди извор]

Северна Америка[уреди | уреди извор]

Океанија[уреди | уреди извор]