UTC+04:30

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
UTC+04:30: Сино (декември), Портокалово (јуни), Жолто (цела година), Светлосино - морски површини

UTC+04:30 е временско отстапување од +04:30 од UTC. Според стандардот ISO 8601, времето би се запишало како 2020-02-25UTC11:39:09+04:30. Ова време се користи во:

Како стандардно време (цела година)[edit | edit source]

Јужна Азија[edit | edit source]

Како летно време (лето на северната полутопка)[edit | edit source]

Јужна Азија[edit | edit source]

  • Иран - иранско летно време