UTC+12:00

Од Википедија — слободната енциклопедија

UTC+12 е ознака за 12-часовно временско отстапување од Гринич во некои делови во светот. Ова време се користи во следниве места:

UTC+12: Сино (декември), Портокалово (јуни), Жолто (цела година), Светлосино - Водни површини

Како стандардно време (цела година)[уреди | уреди извор]

Како стандардно време (зима на јужната полутопка)[уреди | уреди извор]

Како летно време (лето на северната полутопка)[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]