UTC−03:30

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Карта на светот на која се обележани временските зони

UTC−03:30 — ознака за временско отстапување од UTC во износ од −3 часа и 30 минути.

Како стандардно време (зима на северната полутопка)[edit | edit source]

Северна Америка[edit | edit source]

Историја[edit | edit source]

Ова временско отстапување било користено како стандардно време во Уругвај од 1 април 1924 до 14 март 1942 година, како и во Суринам од 1 октомври 1945 до 1 октомври 1984 година, а потоа временската зона во обете земји била променета во UTC−03:00.

Поврзано[edit | edit source]