UTC+05:40

Од Википедија — слободната енциклопедија

UTC+05:40 - ознака за временско отстапување од UTC од +05:40.

Историја[уреди | уреди извор]

UTC+05:40 понекогаш било користено како делумно именување за непалското време, кое до 1920 година се засновало на катмандовото средно време, кое е на 85°19'И или UTC+05:41:16.

Од 1986 година (2043 година според викрамската ера, користена во Непал) непалското време е UTC+05:45.