UTC+02:30

Од Википедија — слободната енциклопедија

UTC+02:30 - ознака за временско отстапување од UTC од +02:30. Во ISO 8601 споменатото време би било запишано како 2020-11-02T00:26:49+02:30 .

Историја[уреди | уреди извор]

За време на доцниот 19 век, московското средно време било воведено во Русија, првично во UTC+02:30. По Октомвриската револуција, часовниот појас бил променет во UTC+03:00.

Поврзано[уреди | уреди извор]