Северна Каролина

Од Википедија — слободната енциклопедија
Знаме на Северна Каролина

Северна Каролина е сојузна држава во САД која се наоѓа во југоисточниот дел од земјата. Излегува на брегот на Атлантскиот Океан. Главен град е Роли, а најголем е Шарлот.