Топал Изет Мехмед-паша

Од Википедија — слободната енциклопедија
Топал Изет Мехмед-паша
Топал Изет Мехмед-паша

Топал Изет Мехмед-паша — османлиски државник. Тој бил Голем везир во два наврати:[1] од 24 октомври 1828 до 28 јануари 1829 година и од 7 октомври 1841 до 30 август 1842

Околу 1840 година, тој исто така бил и Капудан-паша на Османлиската морнарица.

Наводи[уреди | уреди извор]