Предлошка:Инфокутија Број/опсег

Од Википедија — слободната енциклопедија
-1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа потpredlo[ka на предлошката {{Инфокутија Број}} става навигационен список во кутијата за бројот за лесен пристап до соседните броеви.

Употреба[уреди извор]

Предлошката не треба да се користи самостојно, туку како дел од предлошката {{Инфокутија Број}}.

Го создава овој дел од кутијата:


Примери[уреди извор]

4:
-1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
7:
-1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
| 9:
-1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10: 14: | 19:
23: 45: | 88:
100: 120: | 199:
500:
832:
| 999:
10200:
15999:
| 99999:

Поврзано[уреди извор]