27 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

27

дваесет и седум
26 27 28
Редно: дваесет и седми
Делители:
Факторизација:
Римски: XXVII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

27 (дваесет и седум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 26 а претходник на бројот 28.