28 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

28

дваесет и осум
27 28 29
Редно: дваесет и осми
Делители:
Факторизација:
Римски: XXVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

28 (дваесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 27 а претходник на бројот 29.