85 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

85

осумдесет и пет
84 85 86
Редно: осумдесет и петти
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXXV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

85 (осумдесет и пет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 84 а претходник на бројот 86.