86 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

86

осумдесет и шест
85 86 87
Редно: осумдесет и шести
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXXVI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

86 (осумдесет и шест)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 85 а претходник на бројот 87.