84 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

84

осумдесет и четири
83 84 85
Редно: осумдесет и четврт
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXXIV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

84 (осумдесет и четири)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 83 а претходник на бројот 85.