46 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

46

четириесет и шест
45 46 47
Редно: четириесет и шести
Делители:
Факторизација:
Римски: XLVI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

46 (четириесет и шест)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 45 а претходник на бројот 47.