47 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

47

четириесет и седум
46 47 48
Редно: четириесет и седми
Делители:
Факторизација:
Римски: XLVII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

47 (четириесет и седум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 46 а претходник на бројот 48.