48 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

48

четириесет и осум
47 48 49
Редно: четириесет и осми
Делители:
Факторизација:
Римски: XLVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

48 (четириесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 47 а претходник на бројот 49.