49 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

49

четириесет и девет
48 49 50
Редно: четириесет и деветти
Делители:
Факторизација:
Римски: XLIX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

49 (четириесет и девет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 48 а претходник на бројот 50.