50 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

50

педесет
49 50 51
Редно: педесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: L
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

50 (се чита: педесет, разговорно: пеесет) — број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 49 а претходник на бројот 51.