51 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

51

педесет и еден
50 51 52
Редно: педесет и прв
Делители:
Факторизација:
Римски: LI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

51 (педесет и еден)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 50 а претходник на бројот 52.