45 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

45

четириесет и пет
44 45 46
Редно: четириесет и петти
Делители:
Факторизација:
Римски: XLV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

45 (четириесет и пет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 44 а претходник на бројот 46.