40 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

40

четириесет
39 40 41
Редно: четириесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: XL
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

40 (четириесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 39 а претходник на бројот 41.