41 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

41

четириесет и еден
40 41 42
Редно: четириесет и прв
Делители:
Факторизација:
Римски: XLI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

41 (четириесет и еден)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 40 а претходник на бројот 42.