42 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

42

четириесет и два
41 42 43
Редно: четириесет и втор
Делители:
Факторизација:
Римски: XLII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

42 (четириесет и два)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 41 а претходник на бројот 43.