43 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

43

четириесет и три
42 43 44
Редно: четириесет и трет
Делители:
Факторизација:
Римски: XLIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

43 (четириесет и три)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 42 а претходник на бројот 44.