80 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

80

осумдесет
79 80 81
Редно: осумдесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

80 (осумдесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 79 а претходник на бројот 81.