81 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

81

осумдесет и еден
80 81 82
Редно: осумдесет и прв
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXXI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

81 (осумдесет и еден)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 80 а претходник на бројот 82.