70 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

70

седумдесет
69 70 71
Редно: седумдесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: LXX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

70 (седумдесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 69 а претходник на бројот 71.