71 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

70

седумдесет и еден
70 71 72
Редно: седумдесет и прв
Делители:
Факторизација:
Римски: LXX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

71 (седумдесет и еден)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 70 а претходник на бројот 72.