82 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

82

осумдесет и два
81 82 83
Редно: осумдесет и втор
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXXII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

82 (осумдесет и два)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 81 а претходник на бројот 83.