21 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

21

дваесет и еден
20 21 22
Редно: дваесет и прв
Делители: 1,3,7,21
Факторизација: 7 \cdot 3
Римски: XXI
Двоично: 10101
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

21 (дваесет и еден)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 20 а претходник на бројот 22.