24 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

24

дваесет и четири
23 24 25
Редно: дваесет и четврт
Делители: 1,2,3,4,6,8,12,24
Факторизација: 2 \cdot 12
Римски: XXIV
Двоично: 11000
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

24 (дваесет и четири)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 23 а претходник на бројот 25.