25 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

25

дваесет и пет
24 25 26
Редно: дваесет и петти
Делители:
Факторизација:
Римски: XXVI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

25 (дваесет и пет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 24 а претходник на бројот 26.