104 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

104

сто и четири
103 104 105
Редно: сто и четврт
Делители:
Факторизација:
Римски: CIV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

104 (сто и четири)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 103 а претходник на бројот 105.