88 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

88

осумдесет и осум
87 88 89
Редно: осумдесет и осми
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXXVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

88 (осумдесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 87 а претходник на бројот 89.