30 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

30

триесет
29 30 31
Редно: триесет
Делители:
Факторизација:
Римски: XXX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

30 (триесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 29 а претходник на бројот 31.